Având în vedere că a venit căldura şi a început sezonul de reparare a acoperişurilor la blocuri, vă supunem atenţiei un nou produs care v-ar putea fi de folos în acest scop. Este vorba de „Membrana lichidă poliuretanică bituminoasă pentru impermeabilizare şi barieră de vapori”. Ca de obicei nu dăm numele produsului pentru că scopul nostru nu e acela de a face reclamă, ci de a vă informa în legătură cu cele mai noi (şi sperăm bune) produse care să vă ajute la întreţinerea imobilului vostru. Dacă credeţi că vă poate fi folositor, vă spunem şi numele lui. Trebuie doar să ne contactaţi pe butonul CONTACT de pe blog.
Să vedem, deci, despre ce este vorba. Produsul este un material poliuretanic bicomponent, cu uscare rapidă, care, după uscare, formează o membrană foarte elastică, cu o puternică aderenţă pe multe tipuri de suprafeţe şi excelente proprietăţi de rezistenţă mecanică şi chimică. El este compus din răşini elastomerice, hidrofobe, poliuretanice, amestecate cu bitum virgin polimerizat chimic. Fără solvent.
Produsul se poate aplica pentru impermeabilizarea de: terase cu grădini, construcţii armate, acoperişuri inversate, construcţii metalice, terase şi balcoane, ţevi, rezervoare, răzoare de flori, subsoluri, fundaţii, poduri,
tuneluri, construcţii subterane. Iar ca barieră de vapori se poate folosi la: camere frigorifice, terase, acoperişuri, suprafeţe umede.
Conform producătorului avantajele produsului ar fi următoarele: uscare rapidă, uşurinţă în aplicare, folosirea la temperaturi scăzute, eficacitate şi siguranţă extremă, durată de viaţă îndelungată, 100% barieră impermeabilă, permite contact permanent cu apa, se mulează pe profilul de suprafaţă al stratului suport, membrană monolitică foarte rezistentă fără rosturi de îmbinare, extrem de flexibilă, aderenţă perfectă, nu permite pătrunderea apei între suprafaţă şi membrană, rezistenţă la şocuri termice, rezistenţă la hidroliză, rezistenţă excelentă la apă şi UV, rezistenţă la abraziune, rezistenţă la rupere, rezistenţă la rădăcinile plantelor, aplicare uşoară şi eficientă peste detalii cu forme complicate, permite lipirea de gresie şi piatră naturală peste membrană, permite aplicare de asfalt bituminos direct peste membrană. După cu vedeţi, o mulţime de avantaje.
Produsul se poate aplica pe foarte multe suprafeţe. Şi anume: beton armat, mortar, mozaic, ceramică, ţiglă, piatră, metal, lemn, plăci OSB, polimeri, bitum vechi, răşini epoxidice, răşini poliuretanice.
Aplicarea se poate face manual (pensulă, rolă) sau mecanic (pompă fără aer).
Consumul pe metru pătrat este de 1-2 kg, într-unul sau două straturi.
Condiţiile meteo pentru aplicare sunt umiditate până la 85%, iar temperatura între 5 şi 35 de grade Celsius.
În concluzie, acum e momentul potrivit să treceţi la treabă. Ca să nu vă pară rău că n-aţi facut-o, la toamnă, când încep ploile. Spor!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu