În conformitate cu prevederile Legii nr. 51/2006, cu modificările şi completările ulterioare, A.N.R.S.C. (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de UItilităţi Publice), este autoritatea de reglementare competentă pentru următoarele servicii de utilităţi publice: alimentarea cu apă, colectarea, canalizarea şi evacuarea apelor pluviale, producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică în sistem centralizat, salubrizarea localităţilor, iluminatul public, administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, transport public local.
Merg treburile perfect în domeniile enumerate? Credem că v-aţi dat singuri răspunsurile. Aşadar, după ce a rezolvat, cum a rezolvat, problemele în domeniile pentru care este abilitată sus-numita autoritate, prin diferite reglementări, lasă locul unora să intre cu bocancii în proprietatea dumneavoastră. Cică pentru a asigura o bună repartizare a costurilor de încălzire la blocuri şi a tuturor celor legaţi la sistemul centralizat. De unde atâta îndrăzneală şi abuz, când treaba lor este “reglementarea, monitorizarea şi controlul la nivel central al activităţilor din domeniul serviciilor comunitare de utilităţi publice”?! Deci nu la noi în casă, unde ei n-au nicio treabă, nicio autoritate. Aştia se pare că nu înţeleg exact ce înseamnă proprietatea privată. Ce ar fi să ne lase pe noi să ne gestionam şi să ne împărţim singuri cheltuielile de la bloc? Îi asigurăm că suntem maturi şi vaccinaţi. Aşa ar fi normal. Dar ce mai e normal în ţărişoara noastră?
Şi ne mai punem două întrebări.
Oare matematica anilor trecuţi a fost alta pentru a realiza calculul cotelor de încălzire din părţile comune sau presiunea opiniei publice de a scăpa de repartitoarele de costuri este tot mai mare?
Oare matematica anilor trecuţi a fost alta pentru a realiza calculul cotelor de încălzire din părţile comune sau presiunea opiniei publice de a scăpa de repartitoarele de costuri este tot mai mare?
Prin ordinul ANRSC 343 din iulie 2010 se mărea cota parte pentru încălzirea părţilor comune, care de fapt ce face? I-a din buzunarul numit “parte individuală” şi bagă în buzunarul numit “parte comună”.
Asta doar pentru a acoperi carenţele sistemului de înregistrare a consumului individual cu repartitoare. Dar acestea provin din cu totul alte motive, care nefiind bine explicate fac ca, virgulă, consumatorii să înceapă să-şi dorească renunţarea la ele.
Oricum marea descoperire a unor întregi serii de formule matematice de calcul a cotelor de încălzire din părţile comune ne lasă un mare semn de întrebare. În toţi aceşti ani, prin modul de măsurare reglemantat şi aprobat de ANRSC nu s-au împărţit corect costurile între locatari? Dacă este aşa, atunci e foarte grav. Dar noi tindem să credem că sunt alte interese la mijloc (ca de obicei). Poate că unul ar fi acela de a se face inventarierea corpurilor de încălzire din părţile comune ale blocurilor pe banii noştri?!
Şi în final repetăm: NU VĂ MAI BĂGAŢI ÎN PROPRIETĂŢILE OAMENILOR DUPĂ CUM AVEŢI CHEF ŞI DUPĂ CUM VĂ TAIE CAPUL !!! CLAAAR? Că v-aţi cam făcut un obicei din a face reglementări în casa noastră. Scuzaţi tonul!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu