31 decembrie 2011
30 decembrie 2011
La granița dintre ani
Sfârşitul de an se apropie cu paşi repezi.
A început numărătoarea inversă … cam de un an.
Ne pregătim să trecem pragul Noului An încercaţi de tot felul de sentimente: nostalgie, bucurie, nemulţumire, speranțe …
Fiecare dintre noi, în anul care se duce, am trăit tot felul de evenimente. Unele ne-au făcut să râdem, altele să plângem. Am avut zile pline de speranţă, urmate de zile pline de deznădejde. Am avut curajul de-a ne învinge temerile, de-a ne împlini dorinţe ascunse, dar am avut şi ezitări, reţineri în a ne împlini visele.
Viaţa este ca un puzzle. Ni se dau o mulţime de piese, care în mod normal se potrivesc perfect una cu alta. Noi trebuie doar să le găsim locul. Să le aşezăm astfel încât să reprezinte ceva. Dar nu reuşim întotdeauna, câteodată greşim şi nu iese nimic. Atunci ne cuprinde disperarea, căutăm soluţii extreme încercând să reparăm ceea ce am stricat. De cele mai multe ori reuşim şi vedem cum zi după zi, an după an, imaginea prinde contur. Poate depinde de noi lucrul acesta, poate depinde de “mâna nevăzută” a destinului. Important este să nu ne pierdem speranţa în
Dacă sunt lucruri pe care nu am apucat să le facem anul care se încheie, să le reprogramăm pentru anul care vine. Dacă am trăit senzaţii tari, care ne-au plăcut, să încercăm să forţăm nota şi să cerem BIS de la viaţă, poate … reuşim.
Fiecare dintre noi ştim ce ne lipseşte, ce ne dorim pentru anul care vine. Noi vă dorim ca visele să devină realitate şi dorinţele să vă fie împlinite.
28 decembrie 2011
25 decembrie 2011
În seara de Crăciun
În casă arde focul,
Iar noi, pe lângă mama stând,
De mult uitarăm jocul!
Dar cine să se culce
Când mama spune de Isus,
Cu glasu-i rar şi dulce.
În ieslea cea săracă,
Cum boul peste el sufla,
Căldură ca să-i facă.
Păstorii de la stână
Şi îngerii cântând în cer,
Cu flori de măr în mână.
24 decembrie 2011
Moș Crăciun
Este iarnă iar. Fulgi de nea, bulgări de zăpadă, săniuş...sau cel puțin așa ar trebui să fie.
Este anotimpul magiei şi al bucuriei. Este anotimpul sărbătorilor de basm, al colindelor şi al darurilor, al serilor petrecute în jurul bradului de Crăciun și al poveştilor spuse celor mici ...
“În seara de Ajun sosesc colindătorii la fiecare casă , ei aduc vestea minunată a naşterii Domnului.
Târziu în noapte, copiii se ghemuiesc în paturile lor. În urechi le mai sună încă acorduri de colinde : ”O ce veste minunata …”
Apoi adorm alunecînd în lumea viselor ...
Este noaptea în care visele copiilor se împlinesc.
A doua zi , în dimineaţa de Crăciun în jurul bradului împodobit, bucuria nu mai are margini. Nici unul dintre ei n-a fost uitat. ...
De aceea, în zilele acestei sfinte sărbători, când stăm cu toţi în jurul mesei încărcate cu bunătăţi, nu trebuie să-i uităm pe cei sărmani. Moșul are grijă de ei în fiecare an. Noi trebuie să ne gândim la ei mereu!” (Povestea lui Moş Crăciun).
Nouă nu ne rămâne decât să vă urăm CRĂCIUN FERICIT , cu pace şi linişte!
22 decembrie 2011
20 decembrie 2011
Sărbători cu bun simț
Vin Sărbătorile.
Magazinele sunt deja pline de oferte, de la topuri de hârtie pentru copiatoare până la… mai ştiu eu ce. Las deoparte un segment – electronice – că mă simt cu musca pe căciulă. Şi o să mă leg de altceva.
De mâncare.
Pentru că, aşa cum văd de ani buni, lumea o să îşi umple până la refuz cărucioarele. În principal cu de-ale gurii. Ca apoi, în buna tradiţie creştinească, să se îndoape o săptămâna întreagă. Aia dintre Crăciun şi Anul Nou. Dar, cu toate că perioada va reprezenta o culme a consumului de carne, murături şi dulciuri, adevăratul record e doborât, an de an, în altă parte: alimente aruncate. Pentru că se vor cumpăra fără măsură produse perisabile, pentru că se va găti la fel de mult. Şi, logic, nimeni nu va fi mai încăpător acum (capacitatea cilindrică a stomacului nu se modifică de sărbători, poate doar dacă mergi la chirurg).
Vreţi să cheltuiţi mai mult ca anul trecut ca să vă simţiţi mai bine psihic? Nicio problemă, există şuncă la preţul de 350 lei/kg, îngheţată cu peste 100 de lei caserola, brânzeturi cu preţuri formate din trei cifre, există vinuri mai scumpe decât multe băuturi spirtoase. Rafinați, măcar acum, selecția.
Vreți să luați și cantitate? Umpleți, dragilor, cărucioarele cu absolut orice! Dar donați măcar un sfert din achiziție (sfertul pe care oricum o să îl aruncați peste trei, patru zile) unui azil de bătrâni, unei case de copii. Unor amărâți. Ei nu aruncă niciodată, nimic.
Vreți să fiți mai buni de Crăciunul ăsta? Nu mai aruncați mâncarea! Și fiți mai cumpătați, poate așa le facem Sărbătorile mai bune și celor de la Camera de Gardă… www.maibun.ro
19 decembrie 2011
Viața de zi cu zi dăunează grav sănătății
![]() | ![]() |
17 decembrie 2011
Iarna pe șosele
Din acest weekend începe iarna și pe la noi, dacă e adevărat ce zic cei de la meteo. Așa că mare atenție șoferi, pentru că iată ce se poate întâmpla.
16 decembrie 2011
15 decembrie 2011
Vise pe pânză
cel de a avea propria expoziţie de pictură. Iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, bar etaj, azi 15.12.2011, începând cu ora 18.
13 decembrie 2011
Pentru sănătatea voastră
Învățați să lucrați la calculatoare într-o poziție corectă, pentru a evita pe viitor problemele de sănătate ale coloanei. Ar fi cel mai bine să stați la calculator doar pentru a citi și comenta pe acest blog. Și apoi să mergeți afară la aer curat, la plimbare și joacă.
10 decembrie 2011
6 decembrie 2011
Viața ca o piramidă
Piramida lui Maslow
Sunt nevoile de ordin fiziologic (nevoia de aer, apă, hrană, îmbrăcăminte; nevoi de ordin senzorial, sexual, etc.). Satisfacerea acestor nevoi asigură buna funcționare biologică a organismului uman.
2. Nevoia de securitate individuală
Atât în mediul natural cât și în cel social; se referă la protecția individului față de forțele exterioare ostile, factori de risc care atentează la integritatea fizica a acestuia. Asigurarea unei astfel de protecții se realizează prin stabilitatea locului de muncă și prin asigurarea unor bunuri și resurse materiale necesare existenței: casa, salariu etc.
3. Nevoile sociale
Se raportează la necesitatea acceptării și apartenenței într-un grup social, de a face parte dintr-o comunitate. Oamenii manifestă nevoia de dragoste înca din primele luni de viață. Mai mult instinctivă la început, această nevoie devine treptat din ce în ce mai conștientă, devine o exigență de prim ordin pentru confortul sufletesc.
4. Nevoia de respect
Care derivă dintr-o exigență autoevaluativă a individului, care dorește să-i fie recunoscut statutul pe care il are sau la care aspiră, dorința de a-i fi apreciate compețentele, cunoștiințele, performanțele, calitățile etc.
5. Nevoia de autorealizare
La vârful piramidei, nevoia de autorealizare, de împlinire de sine, vizează construirea unei imagini de sine favorabile, precum și dobândirea capacității de auto-control.
5 decembrie 2011
3 decembrie 2011
2 decembrie 2011
Dăm pe mere ce-am luat pe pere?
Am căutat în DEX şi iată ce am găsit:
A risipi (bunuri materiale) - a folosi în mod nechibzuit, a irosi, a cheltui.
A economisi (resurse materiale,bunuri) - vb. a acumula, a aduna, a agonisi, a strânge.
A economisi ≠ a irosi, a risipi
M-am întrebat, care este limita între economisire şi risipă?
Facem economie dacă închidem robinetul la calorifer, chiar dacă este frig? Chiar dacă efectul este lipsa de confort, îmbolnăvirea şi inevitabilul mucegai de pe pereţi sau chiar din dulapuri, somnul cu iz de mucegai (ținând cont ca penicilina se face din mucegai poate o fi bine)? Deci, ne cumpărăm medicamente, zugrăvim mai des. Cât ne costă aceste lucruri? Oare nu mai mult decât am economisit la factura de încălzire?
Nu folosim apa caldă pentru că trebuie să o lăsăm să curgă mult timp până se încălzeşte. Spălăm