31 decembrie 2012

27 decembrie 2012

Vâscul


Potrivit unei tradiţii mult răspândite, în special în ţările anglo-saxone, cei care se sărută în noaptea Anului Nou sub o ramură de vâsc vor avea bucurie şi fericire tot timpul anului următor.
Atârnat deasupra uşii, vâscul aduce noroc în casă, bunăstare şi fericire. Vâscul îşi menţine prospeţimea verde şi în timpul iernii, rezistând la ger şi întuneric.

24 decembrie 2012

23 decembrie 2012

22 decembrie 2012

Sărbători frumoase și gustoase

Nu le poți mânca de milă...





Realizate de Aneta Beatrice Filip - vecinuța noastră

21 decembrie 2012

20 decembrie 2012

Oare incotro?

16 decembrie 2012

A mai trecut un an (ne)bun...

Se apropie sfârșitul lui 2012, timpul nu mai aleargă, ci zboară. Am trăit fiecare dintre noi cum am ştiut mai bine, mai cu folos , mai lăsând din zile să treaca și fără realizări. Timpul a trecut și nu se va mai întoarce niciodată. Ce dezarmant sună: NICIODATĂ! Acest an va rămâne doar o amintire. Un adevăr care m-a învățat să fac tot ce pot ca să trăiesc clipa frumos, pozitiv, altruist. Doar aşa mi-am creat amintiri pe care îmi va face plăcere să le pot retrăi în mintea și sufletul meu oricând îmi doresc. Zilele trecute m-am gândit la notele pe care mi le-aș putea da pentru viața și realizările din acest an. Tu ce notă ţi-ai da, pe domenii ca: sănătate, întreținere, sport, dezvoltare profesională,  spirituală și financiară, familie, relații noi, prieteni noi, oameni de calitate, etc. sau o notă în general pentru tot anul 2012? Dar fii cinstit cu tine însuți!
 

15 decembrie 2012

Alegerea bradului de Crăciun

Crăciunul perfect ca in copilarie inseamna cozonaci, portocale, mandarine, colindatori, zapada, mere coapte si, bineinteles, beculete si cadouri, si un brad frumos impodobit sub care sa gasesti surprizele de la Mos Crăciun. Bradul plin de globuri si beteala intregeste intreaga sarbatoare a Crăciunului.
Inainte sa-ti povestesc despre ce tipuri de brazi poti alege vreau sa-ti spun ca anul acesta poti face o fapta buna si sa reciclezi bradul de Crăciun.

Dar... ce tip de brad vei impodobi impreuna cu cei dragi?
Brad artificial Gandeste-te ca vei avea acelasi brad ani in sir, chiar daca il decorezi diferit, deci este foarte important sa alegi unul pe care il vei iubi la fiecare Crăciun. Nu iti face griji ca nu are mirosul celor naturali. Exista spray-uri cu aroma de brad sau poti face rost de cateva crengute de brad natural pe care le poti agata de cele artficiale. Si nu uita sa verifici daca bradul tau este fabricat din materiale reciclate sau folosite. Mediul incojurator este cel mai bun prieten al omului.
Brad in ghiveci Daca iubesti natura si vrei sa-i dai o mana de ajutor, poti opta pentru un brad natural in ghiveci. Arata foarte bine, are mirosul specific de brad si ai sansa sa salvezi viata unui brad. Dar sa ai grija unde il pui. Bradului nu-i plac caldura si uscaciunea din interior, asa ca, aseaza-l intr-un loc mai racoros si ai grija sa-l uzi. Dupa sarbatori, planteaza-l in gradina sau, daca nu ai una, da-l cuiva care are o gradina si il va putea replanta.
Brad natural taiat Nimic nu se compara cu mirosul de brad verde, in casa, de sarbatori. Poate doar mirosul cozonacului. Bucuria celor mici cat si a ta, mirosul de brad natural, globurile, luminile, beteala, povestile ce il inconjoara fac din el simbolul Crăciunul. Dupa sarbatorile de iarna.

misiuneacasa.ro
 

12 decembrie 2012

10 decembrie 2012

9 decembrie 2012

8 decembrie 2012

6 decembrie 2012

Rastele


De curând a avut loc o întrunire, la care a fost prezentat un Proiect de hotărâre privind „montarea de rastele pentru biciclete pe domeniul public de pe teritoriul municipiului Arad, în locaţiile unde există afluenţă sporită de utilizatori de biciclete”. Proiectul urmează a fi supus dezbaterii C.L.M. Arad.
Deoarece avem printre noi vecini care utilizează bicicleta ca mijloc de deplasare, am fost şi noi prezenţi la această întrunire pentru a ne informa şi a-i putea, la rândul nostru, informa pe toţi cei interesaţi de acest subiect.
Concluzia generală a fost că acest demers reprezintă un prim pas, doar că, pentru a funcţiona, ar trebui integrat în proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete şi a conştientizării participanţilor la trafic cu privire la prezenţa bicicliştilor pe şosele. Acest lucru s-ar putea realiza cu ajutorul societăţii civile interesate, care să utilizeze „picătura chinezească” asupra factorilor de decizie.
În plus, toate aceste planuri şi proiecte, realizate, ar putea face parte integrantă din viziunea de oraş turistic european. Credem că ar fi interesant pentru un turist străin să poate parcurge un traseu cu bicicleta, de exemplu, de la Cetatea Aradului până la pădurea Ceala.

Noi am abordat, aici pe blog această temă a lipsei rastelelor, încă de anul trecut.
În speranţa că nu se va opri totul doar la vorbe şi orgolii, le dorim succes iniţiatorilor şi îi asigurăm de sprijinul nostru.

4 decembrie 2012

Ajutor în bucătărie

Se apropie sărbătorile de iarnă și odată cu ele gospodinele, vecinele noastre, intră în alertă și se pregătesc să ne ofere cele mai de soi bunătăți. Ne-am gândit să le dăm și noi o "mână de ajutor" în bucătărie, cu tastatura de la calculator. Sperăm că le va fi de ajutor.

Făină
1 lingură de supă cu vârf
50 gr
1 lingură de desert
20 gr
1 linguriță
5 gr
Sare
1 lingură de supă rasă
20 gr
1 lingură de desert
10 gr
1 linguriță
5 gr
Unt
de mărimea unei nuci
20 gr
Lichide
1 lingură de supă
20 gr
1 lingură de desert
10 gr
1 linguriță
5 gr
1 ceașcă
200 gr
1 ceașcă de cafea
50 gr
Zahăr
1 pahar de apă plin
200 gr

1 decembrie 2012