31 decembrie 2011
30 decembrie 2011
La granița dintre ani
Sfârşitul de an se apropie cu paşi repezi.
A început numărătoarea inversă … cam de un an.
Ne pregătim să trecem pragul Noului An încercaţi de tot felul de sentimente: nostalgie, bucurie, nemulţumire, speranțe …
Fiecare dintre noi, în anul care se duce, am trăit tot felul de evenimente. Unele ne-au făcut să râdem, altele să plângem. Am avut zile pline de speranţă, urmate de zile pline de deznădejde. Am avut curajul de-a ne învinge temerile, de-a ne împlini dorinţe ascunse, dar am avut şi ezitări, reţineri în a ne împlini visele.
Viaţa este ca un puzzle. Ni se dau o mulţime de piese, care în mod normal se potrivesc perfect una cu alta. Noi trebuie doar să le găsim locul. Să le aşezăm astfel încât să reprezinte ceva. Dar nu reuşim întotdeauna, câteodată greşim şi nu iese nimic. Atunci ne cuprinde disperarea, căutăm soluţii extreme încercând să reparăm ceea ce am stricat. De cele mai multe ori reuşim şi vedem cum zi după zi, an după an, imaginea prinde contur. Poate depinde de noi lucrul acesta, poate depinde de “mâna nevăzută” a destinului. Important este să nu ne pierdem speranţa în
Dacă sunt lucruri pe care nu am apucat să le facem anul care se încheie, să le reprogramăm pentru anul care vine. Dacă am trăit senzaţii tari, care ne-au plăcut, să încercăm să forţăm nota şi să cerem BIS de la viaţă, poate … reuşim.
Fiecare dintre noi ştim ce ne lipseşte, ce ne dorim pentru anul care vine. Noi vă dorim ca visele să devină realitate şi dorinţele să vă fie împlinite.
28 decembrie 2011
25 decembrie 2011
În seara de Crăciun
În casă arde focul,
Iar noi, pe lângă mama stând,
De mult uitarăm jocul!
Dar cine să se culce
Când mama spune de Isus,
Cu glasu-i rar şi dulce.
În ieslea cea săracă,
Cum boul peste el sufla,
Căldură ca să-i facă.
Păstorii de la stână
Şi îngerii cântând în cer,
Cu flori de măr în mână.
24 decembrie 2011
Moș Crăciun
Este iarnă iar. Fulgi de nea, bulgări de zăpadă, săniuş...sau cel puțin așa ar trebui să fie.
Este anotimpul magiei şi al bucuriei. Este anotimpul sărbătorilor de basm, al colindelor şi al darurilor, al serilor petrecute în jurul bradului de Crăciun și al poveştilor spuse celor mici ...
“În seara de Ajun sosesc colindătorii la fiecare casă , ei aduc vestea minunată a naşterii Domnului.
Târziu în noapte, copiii se ghemuiesc în paturile lor. În urechi le mai sună încă acorduri de colinde : ”O ce veste minunata …”
Apoi adorm alunecînd în lumea viselor ...
Este noaptea în care visele copiilor se împlinesc.
A doua zi , în dimineaţa de Crăciun în jurul bradului împodobit, bucuria nu mai are margini. Nici unul dintre ei n-a fost uitat. ...
De aceea, în zilele acestei sfinte sărbători, când stăm cu toţi în jurul mesei încărcate cu bunătăţi, nu trebuie să-i uităm pe cei sărmani. Moșul are grijă de ei în fiecare an. Noi trebuie să ne gândim la ei mereu!” (Povestea lui Moş Crăciun).
Nouă nu ne rămâne decât să vă urăm CRĂCIUN FERICIT , cu pace şi linişte!
22 decembrie 2011
20 decembrie 2011
Sărbători cu bun simț
Vin Sărbătorile.
Magazinele sunt deja pline de oferte, de la topuri de hârtie pentru copiatoare până la… mai ştiu eu ce. Las deoparte un segment – electronice – că mă simt cu musca pe căciulă. Şi o să mă leg de altceva.
De mâncare.
Pentru că, aşa cum văd de ani buni, lumea o să îşi umple până la refuz cărucioarele. În principal cu de-ale gurii. Ca apoi, în buna tradiţie creştinească, să se îndoape o săptămâna întreagă. Aia dintre Crăciun şi Anul Nou. Dar, cu toate că perioada va reprezenta o culme a consumului de carne, murături şi dulciuri, adevăratul record e doborât, an de an, în altă parte: alimente aruncate. Pentru că se vor cumpăra fără măsură produse perisabile, pentru că se va găti la fel de mult. Şi, logic, nimeni nu va fi mai încăpător acum (capacitatea cilindrică a stomacului nu se modifică de sărbători, poate doar dacă mergi la chirurg).
Vreţi să cheltuiţi mai mult ca anul trecut ca să vă simţiţi mai bine psihic? Nicio problemă, există şuncă la preţul de 350 lei/kg, îngheţată cu peste 100 de lei caserola, brânzeturi cu preţuri formate din trei cifre, există vinuri mai scumpe decât multe băuturi spirtoase. Rafinați, măcar acum, selecția.
Vreți să luați și cantitate? Umpleți, dragilor, cărucioarele cu absolut orice! Dar donați măcar un sfert din achiziție (sfertul pe care oricum o să îl aruncați peste trei, patru zile) unui azil de bătrâni, unei case de copii. Unor amărâți. Ei nu aruncă niciodată, nimic.
Vreți să fiți mai buni de Crăciunul ăsta? Nu mai aruncați mâncarea! Și fiți mai cumpătați, poate așa le facem Sărbătorile mai bune și celor de la Camera de Gardă… www.maibun.ro
19 decembrie 2011
Viața de zi cu zi dăunează grav sănătății
![]() | ![]() |
17 decembrie 2011
Iarna pe șosele
Din acest weekend începe iarna și pe la noi, dacă e adevărat ce zic cei de la meteo. Așa că mare atenție șoferi, pentru că iată ce se poate întâmpla.
16 decembrie 2011
15 decembrie 2011
Vise pe pânză
cel de a avea propria expoziţie de pictură. Iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, bar etaj, azi 15.12.2011, începând cu ora 18.
13 decembrie 2011
Pentru sănătatea voastră
Învățați să lucrați la calculatoare într-o poziție corectă, pentru a evita pe viitor problemele de sănătate ale coloanei. Ar fi cel mai bine să stați la calculator doar pentru a citi și comenta pe acest blog. Și apoi să mergeți afară la aer curat, la plimbare și joacă.
10 decembrie 2011
6 decembrie 2011
Viața ca o piramidă
Piramida lui Maslow
Sunt nevoile de ordin fiziologic (nevoia de aer, apă, hrană, îmbrăcăminte; nevoi de ordin senzorial, sexual, etc.). Satisfacerea acestor nevoi asigură buna funcționare biologică a organismului uman.
2. Nevoia de securitate individuală
Atât în mediul natural cât și în cel social; se referă la protecția individului față de forțele exterioare ostile, factori de risc care atentează la integritatea fizica a acestuia. Asigurarea unei astfel de protecții se realizează prin stabilitatea locului de muncă și prin asigurarea unor bunuri și resurse materiale necesare existenței: casa, salariu etc.
3. Nevoile sociale
Se raportează la necesitatea acceptării și apartenenței într-un grup social, de a face parte dintr-o comunitate. Oamenii manifestă nevoia de dragoste înca din primele luni de viață. Mai mult instinctivă la început, această nevoie devine treptat din ce în ce mai conștientă, devine o exigență de prim ordin pentru confortul sufletesc.
4. Nevoia de respect
Care derivă dintr-o exigență autoevaluativă a individului, care dorește să-i fie recunoscut statutul pe care il are sau la care aspiră, dorința de a-i fi apreciate compețentele, cunoștiințele, performanțele, calitățile etc.
5. Nevoia de autorealizare
La vârful piramidei, nevoia de autorealizare, de împlinire de sine, vizează construirea unei imagini de sine favorabile, precum și dobândirea capacității de auto-control.
5 decembrie 2011
3 decembrie 2011
2 decembrie 2011
Dăm pe mere ce-am luat pe pere?
Am căutat în DEX şi iată ce am găsit:
A risipi (bunuri materiale) - a folosi în mod nechibzuit, a irosi, a cheltui.
A economisi (resurse materiale,bunuri) - vb. a acumula, a aduna, a agonisi, a strânge.
A economisi ≠ a irosi, a risipi
M-am întrebat, care este limita între economisire şi risipă?
Facem economie dacă închidem robinetul la calorifer, chiar dacă este frig? Chiar dacă efectul este lipsa de confort, îmbolnăvirea şi inevitabilul mucegai de pe pereţi sau chiar din dulapuri, somnul cu iz de mucegai (ținând cont ca penicilina se face din mucegai poate o fi bine)? Deci, ne cumpărăm medicamente, zugrăvim mai des. Cât ne costă aceste lucruri? Oare nu mai mult decât am economisit la factura de încălzire?
Nu folosim apa caldă pentru că trebuie să o lăsăm să curgă mult timp până se încălzeşte. Spălăm
1 decembrie 2011
25 noiembrie 2011
19 noiembrie 2011
16 noiembrie 2011
14 noiembrie 2011
12 noiembrie 2011
7 noiembrie 2011
Porția de panică
6 noiembrie 2011
4 noiembrie 2011
Doar șed și cujet
Filosofia care ține românul în viață: Mai rău să nu fie !?!
În viață
sunt doar două lucruri pentru care trebuie să-ți faci griji: dacă ești sănătos sau bolnav.
Dacă ești
sănătos, n-ai de ce să-ți faci griji. Dar dacă ești bolnav, sunt doar două
lucruri pentru care trebuie să-ți faci griji: dacă te faci bine sau dacă mori.
Dacă te
faci bine n-ai de ce să-ți faci griji. Dacă mori, sunt doar două lucruri pentru
care trebuie să-ți faci griji: dacă mergi în Rai sau în Iad.
Dacă
mergi în Rai, n-ai de ce să-ți faci griji. Dacă mergi în Iad... o sa fii așa de
ocupat în a da mâna cu toți prietenii tăi, că n-o să ai vreme să-ți faci griji!
1 noiembrie 2011
Enel… Enelule, fă mișto băiatule!
31 octombrie 2011
Naționala de capace
Cum a crescut prețul la achiziționarea fierului vechi a și reînviat sportul național, pe care îl credeam abandonat - furtul de capac viteză. Le propunem celor de la Compania de apa canal (pe care ii costă mult furturile astea) să negocieze cu cei care achiziționeaza capace și să le răscumpere pe cele furate. I-ar costa mai ieftin decât sa achiziționeze altele noi. Sau ar putea negocia direct cu "sportivii".
Că sportul e frumos și sănătos, dar, Doamne ferește, de picioare rupe.
30 octombrie 2011
23 octombrie 2011
Selectare
Salutăm apariția containerelor pentru selectarea plasticului și hârtiei de restul gunoiului și sperăm ca golirea lor să nu se facă în aceeași mașină de transport.
Acum mingea este în terenul nostru și depinde de noi cât de repede ne adaptăm noului mod de selecție și colectare.
AICI și AICI puteți afla ce putem arunca la plastic și ce la hârtie.
19 octombrie 2011
Aradul fără rastele
Toata lumea
visează la oraşe moderne, ecologice şi fără gaze de eşapament.
Asta ar însemna maşini mai puţine, oameni mai atenţi şi de ce nu, oameni
dornici de mişcare. Se vorbește mult despre mersul pe bicicletă, ca mijloc de
deplasare nepoluant și totodată un izvor de sănătate pentru orice vârstă. Dacă
am sta să analizăm ce este mai avantajos, mersul cu maşina sau mersul cu
bicicleta, sunt sigur că am găsi mai multe argumente pentru bicicletă. Dar,
aici intervin condiţiile inexistente în oraş pentru o deplasare în siguranţă pe
bicicletă, ca să nu mai vorbim despre
condiţiile de parcare ce se lasă mult căutate.
Într-una din
zilele astea, plimbându-mă agale “pe bulevard” călare pe bicicleta mea, am vrut
să-mi parchez “calul” şi să merg pe la diferite instituţii. Oricum toată
acţiunea avea loc pe centru. Spre surpriza mea (neplacută) nu am găsit prin
zonă nici măcar un rastel pentru a lega bicicleta. M-am tot învârtit, iar în
final am fost nevoit să o “parchez” la umbra unui copac.
În concluzie, dacă
te deplasezi cu maşina nu gaseşti loc de parcare, fiind toate ocupate. Daca te
deplasezi cu bicicleta nu ai unde să “o parchezi” pentru că nu sunt locuri
special amenajate. Deci, nu ne rămâne decât mersul pe jos, că e sănătos şi face
piciorul frumos.
16 octombrie 2011
Recensământ 2011
În data de 20 octombrie ia startul oficial recensământul populaţiei. Acesta se va desfăşura în perioada 20-31 octombrie 2011. Asta înseamnă că în această perioadă la uşa fiecăruia dintre voi va bate un recenzor, încărcat cu o mapă oficială și cu ecuson, iar voi trebuie să răspundeţi cât mai sincer cu putinţă la întrebările acestuia.
Este de menţionat că toate datele pe care le furnizaţi recenzorilor (cărora li s-a cerut prezentarea cazierului judiciar) au caracter confidenţial, fiind protejate de lege şi vor fi utilizate în scop pur statistic. Aşadar, ele nu vor parveni altor instituţii în vederea impozitării şi taxării avutului sau pentru orice alt fel de ipoteze asemănătoare. Vor doar să vadă câți am mai rămas pe-aci. Prin urmare, puteţi răspunde onest şi după aceea să dormiţi liniştiţi.
O altă menţiune ar fi aceea că amenzile vehiculate, care sperie pe toată lumea vor fi aplicate doar în cazul furnizării de informaţii vădit false sau în cazul refuzului nejustificat de furnizare a acestora. Deci, dacă sunteţi plecaţi din localitate, nimeni nu se aşteaptă ca voi să puneţi la dispoziţia recenzorilor informaţiile necesare şi, prin urmare nu veţi fi sancţionaţi. În schimb, dacă recenzorul vă găseşte acasă şi voi puneţi câinii pe el, atunci vă puteţi aştepta la sancţiuni. Amenzile se aplică şi recenzorilor care divulgă datele colectate pe teren. La final toate documentele vor fi distruse.
Acestea fiind spuse, încercaţi să fiţi de găsit acasă în perioada 20 – 31 octombrie 2011 şi să cooperaţi cu recenzorul care va bate la uşa voastră. Totuși e recomandabil să nu dați datele oricui, ci doar celor care vă prezintă un ecuson de recenzor care arată așa:
14 octombrie 2011
Cu autostrada-n casă
Direcției Sanitar - Veterinare îi intră autostrada-n pe geam. Nu pentru mult timp însă. Constructorii vor da în curând cu clădirea de pământ. Dar instituția arădeană va primi un sediu nou... Așa că toată lumea va fi mulțumită.
8 octombrie 2011
6 octombrie 2011
3 octombrie 2011
Faceţi dumneavoastră o cerere...
Aţi plătit taxa de salubritate pe tot anul? Mare greşeală. De ce? Pentru că este un obicei cu
care începem, din păcate, să ne obişnuim, acela de a se schimba regulile
jocului în timpul desfăşurării partidei. Începând cu 01.08.2011 plata taxei de
salubritate se face direct către prestatorul de serviciu, adică SC Polaris SA. Astfel
primăria a scăpat de problema tot mai dificilă a colectării taxei, transferând
riscul de a nu încasa banii operatorului.
Problema noastră, a plătitorilor “nesimţiţi” de taxe şi impozite, este acum de a ne
recupera banii de la administraţia fiscală Arad.
Ca de obicei, când
plăteşti ceva este foarte simplu: mergi cu banul, fără a completa nicio cerere,
doar numele și adresa fiind suficiente. La operaţia inversă, funcţionează bine
cunoscuta formulare... “faceţi dumneavoastră o cerere”, copia buletinului, etc. Toate astea cu capul plecat la ghişeu. Trebuie sa faci “n+
30 septembrie 2011
Bălţata de oraş
O noua specie de vacă...Bălţata de oraş, A.N.I.F.sucursala Arad poate oferi o primă ciobanului care plimbă vacile pe marginea canalului Mureşel situat între cartierele Confecţii şi Cadaş & Silvaş pentru că ele... vacile fac o treabă mai bună decât cosaşii agenţiei mai sus amintite.
26 septembrie 2011
Arădeni, gunoaiele vă atacă!
În ultimele zile prietenii noştri, "păstorii" asociațiilor de proprietari au lansat o nouă isterie, de fapt o nouă "luptă" (să ne aducem aminte de lupta împotriva E-on, o luptă fără "cap şi fără coadă"), cu prestatorul de ridicare a gunoiului. Motivele luptei fiind hotărârea de consiliu care cică nu este conformă cu ordinul ANRSC (cei care au dat și mult apreciatul ordin 343 cu repartitoarele), că nu s-a negociat cu nimeni, că sunt clauze abuzive. Toate contractele încheiate cu monopoluri au clauze abuzive, vezi firmele de telefonie mobilă, televiziune prin cablu (mai ieri au dat peste cap toate programele TV fără să-i anunțe pe clienți) şi nu am auzit pe nimeni să se lege cu lanţurile de vreo antenă de transmisie. Nu ţinem parte Polarisului, dar haideţi sa ne legăm de alte clauze din contractul cu ei cum ar fi :
- Să se respecte obligativitatea ridicării zilnice a gunoiului
- Să se facă curăţenie mai des pe platformele gospodăreşti
- Să se dezinfecteze spaţiul de depozitare şi să se spele containerele, că de aceea s-au făcut acele scurgeri.
- Să se simplifice modul de primire a facturilor şi diversificarea modalităţilor de plată (de ex. facturile a putea fi introduse în cutiile poştale convenite între părţi cum face CET şi Apă canal)
Apropo, nu am auzit pe nimeni să plângă de modul injositor cu drumuri multe (aici gândiţi-vă că sunt şi oameni bătrâni şi bolnavi) pentru a recupera banii dacă ai făcut prostia să plăteşti taxa de salubritate pe tot anul.
Aceste aspecte trebuiesc urmărite în relaţia cu Polarisul. Le respectă plătim, nu, îi penalizăm. În rest e simplu, ai aruncat gunoi plăteşti. În toată telenovela asta cei care ies cu o muncă în plus sunt administratorii, pe care nu am auzit să-i apere cineva. Dar mulţi dintre ei au ales să semneze aceste contract pentru că şi aşa oamenii sunt bulversaţi de toată situaţia.
23 septembrie 2011
Arădeni, atacaţi gunoaiele!
Sper că nu aţi uitat, mâine 24 septembrie este ziua curăţeniei generale în Romania. Mă refer la curăţenia zonelor verzi, nu a curăţeniei prin ...”birouri” (ştiţi ce vreau să zic).
Mâine mii de oameni, înscrişi în proiectul Let`s do it Romania, vor declara război gunoaielor din păduri și areale naturale de pe teritoriul României.
Cu toţii ne facem curăţenie în case şi prin curţi, de ce să nu facem şi în ţărişoara nostră dragă?
Dacă nu ai aderat la acest program, dar ţi-ar placea să o faci nu e târziu. Te poţi înscrie ca voluntar pe site-ul companiei www.letsdoitromania.ro şi sâmbătă dimineaţa să te prezinţi la unul din punctele de înregistrare din oraşul tău. Poţi veni cu mănuşi şi saci menajeri de acasă, sau vei primi acolo. La sfârşitul zilei (ora 15) vei avea satisfacţia unui lucru bine făcut.
Deci, participi mâine la Ziua Curăţeniei Naţionale?
19 septembrie 2011
Idee, nu reclamă (3)
PANOURI RADIANTE - mai mult decît căldură